Monday, May 30, 2011

Permata Insan- 4th Day

Assalamualaikum and salam sejahtera.
Okeh, time to refresh mind aku apa yg berlaku sejak pagi tadi hingga la ke saat ini. Key, bangun2 tido, perkara pertama yang aku buat adalah, memuji2 adik bilik aku sendiri. Adik Azyan,daripada Sarawak. Apa yang dia dah buat? Yolah, aku baru bangun tido tengok2 dia dah siap mandi ready2 nak gi surau tok solat subuh dah. Fuhh!! Kagum tol aku. Waaa... malu aku ngan adik  nih.. ho0hoh0hoh0ho0..Okey2, luperkan, then, pas solat subuh, adik2 bekpes then berangkat dengan bas menuju ke DKP 3 coz akan akan ada perasmian and adik2 nie akan buat persembahan!! waahh!! korang tak tahu betapa hebatnya adik2 permata insan nie buat persembahan. Memang sangat fantastic arr.. hehehe.. Adik yg conduct sendiri majlis, dengar adik atif baca doa sentap giler, cam nak nanges pon ada.. hehe,, jangan tak percaya.













Key, then adik2 nie pon belaja tok kelas arithmetic. Pergh!! Bapak la terer giler adik2 nie. Korang bayangkan ea, 7+3+5+6+8-2-6-4+6+5 Zaaaasssppssspp!!! terus dapat jawapan!! Waaaa... Naper dulu kecik2 aku xdapat blaja teknik nie.. huhuhu.. Adik2 nie memng cepat giler pickup. Yerla, lau tak, kompom xdapat join permata insan nie kan. 










Petang2, ada plak class speed reading. Tapi adik2 nie dah exjausted dah masing2. Adeh, aku pon sian tengok dorang. kepenatan kot. Dari pagi sampai petang jadual pack kot. Sian2. Ada yg tertido tak sedor diri dah. Cam tido atas katil air jer gayenyer. hahaha..









Wokeyh, ni aku nak citer sal ketidakpuasan hati kami hari nie. MAKANAN!! Yup!! Makanan. Sian kat adik2 (ekceli sian kat diri sendiri gak) haha.. Kitorang banyak di served dengan makanan western, yelah bg aku yg dah biasa makan nasik ngan sambal belacan nih, manalah lalu nak makan menda2 alah nie kan. Aduhai laa.. Adik2 nie pon cepat jer laponyer. Then, yg kitorang tak puas hatinya dorang serve bapak la lembap giler. Adoii.. Jadual adik2 dah la pack, then disebabkan makanan lambat sampai semuanya tergendala. Hampeh tol la. Dush2!! Tapi xper, esok pihak pengurusan nak bincang balik ngan katerer. 












Harr, lagi satu citer drastik kat sini aku nak citer and pahatkan sebagai memori aku. Hahah. Adik group aku, boleyh plak la tadi nanges giler3 nie nak ikot mak dier balik. Adeh, puas la aku dok pujuk. (Naik biol paler otak aku nak pujuk) Tyme ni la kesabaran tu menjadi tunjang utama pada ketabahan dan kecekalan hati aku. Huh, akhirnya, pada saat nie adik aku tu dah mampu bergelak ketawa seperti yg laen2 ^^, Ekceli adik2 nie kiter kene bg perhatian lebih coz dorang sukakn perhatian. Tak suka dipinggirkan. So, takyah nak buat2 pelik lau tetiber ader adek2 yg tetiba nanges tak tentu pasal and buat2 sakit. Taktik jer tu. haha.. Samer lah kondisinyer apabila aku telah berjaya menidurkan adik Hana yg menangis bagai coz takley tido and rindu kat mak dia. Aku pon guna sepenuh teknik yg aku ada (kelembutan dan kasih sayang) hehehe.. 


Key, hari nie boleh kata agak mencabar bagi aku coz adik2 cam dah start buat perangai. Biasalah, bila masing2 dah penat, nakkan perhatian, kiter kene korban la bnyak sikit tok adik2 kita nie. Mereka masih kanak2 yg perlukan bimbingan dan perhatian.


Nota kaki: Tetiber aku terpikir, caner lau aku dah ada anak nati ek. "Abg cayang (bakal suami aku diluar sana), nanty dah kawen, kiter planning samer2 ea" -kemah chan versi gatal =) 
Reactions:

3 comments:

HuSnA said...

amboi2....mmg berbaloi la ko jd fesi kemah...lau akak...cam ner la gayanyer kan....tp jgn tkejut lau syafika da start nk men2 nan akak aje tau....smpai pnt nk lyn....ape2 pon gud luck bebeh!!

MJ said...

aku suke la kemah versi gatal...hahahaha

Nakemah San said...

wahahahahaha... korang jgn macam2!! haha