Sunday, May 29, 2011

Permata Insan- 3rd Day

Assalamualaikum and salam sejahtera ^^,
Hari ini adalah hari yg dinanti2 kan oleh para fasilitator. Adik2 kesayangan kami tiba hari nie =)
"Macam mana la adik yg adik aku dapat nanti"........ cuak and macam2 aku dok pikir lam pale otak aku..
Pagi2 lagi kitorang dah bersiap and set up utk ketibaan and pendaftaran adik2 nie. Pagi2 sarapan, kitorang dah culuture shock!! hahaha.. mana taknyer, makan cornflakes ngan susu beb!! makaroni pon ada. Tak macam selalu, nasi lemak, mee goreng, nasi goreng, bla bla bla... hahaha.. Bahananya, kol 10 kitorang dah lapar tahap gaban balik. hahaha... Kesabaran amat diperlukan sepanjang hari nie coz letih sebab menunggu. hoh0ho0..


makan cornflakes and makaroni + jus oren =)

"bek makan sebelum adik2 sampai, untuk tenaga =)"
para fasilitator =)

sempat pose sementara tunggu adik2 ^^,

aisyah bersama bodyguardnyer!! =)

parents yg mendaftar

ayoi menemubual adik kiter =)
Then, petang lepas zohor, ada taklimat serba sedikit untuk adik2, ibu bapa and guru pembimbing. Kitorang pon diperkenalkan la pada parents. Tak lengkap kan sesuatu program tu kalau xda sesi ta'aruf. Sesi ta'aruf pon berlangsung la sepanjang petang hari nie bersama asik2 yg kiut montel comel lote nieh. hehehehe... Kitorang main teka-teki, bom2, and ada sikit nyanyi2 ^^,



my adik kumpulan, najwa and jiha, lagi 3 org xsampai lagi..





Malam plak after habis solat maghrib and isyak berjemaah, adik2 nie ada latihan tok persembahan dorang sok. Esok akan diadakan majlis perasmian program nie. So, adik2 kiter akan buat persembahan, xsabar nak tengok.. Teruja seyh!! hehehe..... Har, korang nak tau, aku teruja sangat ngan sorang adik nie nama dia atif. Apa kelbihan dier? Dier huffaz beb!! Aku juzu' 30 pon xhabes hafal lagi. (malu2) Suara sedap memang xyah cakap ar. Untuk peringkat kanak2, memang superb arr!! ^^,


en,neezam bg penerangan kat adik tol persembahan sok 

ni just latihan, tapi dah macam real ^^,
Okeh, after post moterm, kitorang pon balik bilik and rehat... That's all 4 today ^^, Hope para fasi and adik2 akan terus bersemangat untuk menjalani hari yang akan datang ^^,


Nota Kaki: Adik bilik aku, sorang orang cempaka,nilai and sorang lagi kuching,sarawak ^^,
(gambar xdapat nak upload semua, gomenne)
Reactions:

2 comments:

^baju kurung^ said...

ala tomey2nye bdk2 tu..cam akak fasi gak^^

Nakemah San said...

haha.. mekasyeh jarr!! terharu aku.bukan ko jer, adik2 pon cakap camtu. haha