Friday, May 27, 2011

Permata Insan- 1st Day

Assalamualaikum and salam sejahtera semua =)
Hari nie adalah 1st day aku memulakan tugas sebagai fasilitator Akedemi Permata Insan ^^,
Bangun pagi aku hari nie agak kelam kelibut sikit coz nak kemas2 and siap2 tok pindah semuala ke KK1. Rindu aku kat KK1 (coz dulu bertapa kat KK1 ngan member2 tersayang-dak2 palapes)
Ok, kembali pada cerita asal. Dengan semangatnyer aku start enjin motor menuju ke office (pada hari yang mendung) and before sampai office aku singgah umah Aisyah dulu dengan niat nak gi sekali ngan beliau. Tup2, sekali hujan daa ~_________~ Aku pon melepak2 la jap kat umah dier. Alhamdulillah, langkah kanan aku, dapat makan secret receipi ^^, Tungu punya tunggu macam tunggu pakwe datang bergolek, aku pon cakap "Cah, jom redah jerla, dah nak kol 9.30 nie" [ekceli kene datang kol 9]. Kitorang pon redah jerla. Tapi lek arr, xbasah pon sangat. Setakat rintik2 tu, kira corak arr. 


Then, sesampainya di office, aku pon melaporkan diri and dapat baju fasilitator kitorang =)
yepp!! dapat baju free ^^,
After dah laporkan diri, meeting pon bermula and dapatlah pembahagian tugas. Aku bertindak sebagai fasi kumpulan 4. InsyaAllah, adik2 bawah jagaan aku seramai 5 orang. Dah habis buat pembahagian tugas, kitorang pon buatlah apa yg patot untuk sambut adik2 nie nanty.

nie aku ngan sarah yg buat [except tgn tu] ^^,
rehal nie akan digunakan oleh adik2 untuk mengaji nanty =) kakak2 yg tolong bersihkan dari stor...
permainan untuk adik2. tapi kitorang yg kene buat dulu. hoh0hoh0ho..
buruj yg akan diajar dalam bahasa arab (hebat x adik2 kita nie?)
one of them aku yg buat!! ^^, nanty adik2 nie akan paint supaya jadi globe yg sempurna.
tgn nie untukaplikasi zikir kot [aku xpasti] - safri sgt teruja ngan benda nie!! -
Then, habis kitorang maen2 menda nie, makan time!!

makanan yg disediakan untuk kami yg kuat makan nie =)
sedapnyer tngok kak zack and ecah makan ^^,
Pastu, versi petang lak, cam xbnyak keje ngat la. Certain part jer bnyak keje cam orang yg siapkan buku tentatif iaitu kak izati kita yg manis ^^, Aku plak? Yosh!! Aku dok maen uno, dam, scrabble, baca buku kanak2... hehehehe.. tu la keje aku. Tak tahu nak buat pa seyh.. =) Ada jugak yg buat discussion, depa2 yg amik part Quran Sunnah (yang akan ajar adik2 kita nie mengaji and hafaz Quran)

most of them dari DQ tau, tapi under USIM laa..
Okeh, then, rase2 cam dah xda kerje, kitorang pulang lar untuk beristirehat =)
Hari esok pasti banyak kerja yg menanti coz lusa adik2 dah nak sampai. Waaa.. Berdebar rasenyer ^^, All da best Kemah Chan ^_________^

Reactions:

0 comments: