Tuesday, January 25, 2011

Saturday, January 8, 2011

Seoul Garden

Salam semua!!
hehe,,,
ni aku nak citer pasal makan lagi~
yosh!!!
ader kemungkinan entry aku kali nie akan panjang melebaq..
(penuh ngan gambaq ja la tapi)
tapi aku ta kesah coz aku nak catatkan memori kitorang..
hahaha ^__________^
yelah, kitorang ber4 nih adelah geng makan2 yang akan keluar setahun sekali,, 
hahaha..
kitorang merancang nak makan kat seoul garden nih setelah setahun lamanya merancang...
akhirnya,,,,,,
tercapai gak!!!
waaa... betapa x-citednyer kitorang tyme nak menuju ke ioi-mall nih...



kitorang makan kat dalam nih cam ta engat dunia~ 
hahaha....
2 jam kot betapa dalam nih...
lepas satu, satu,,,
yelah, bayo mahal2,, takkan makan secipot jer kan,, 
(bajet aku yg bayo)
paperpon, tengs to dayat coz belanja kitorang makan!!!! ^______^
(buat nama die besar2 tanda appreciate) huhuhuhu
korang nak taw bil baper??
RM120+- gak arr.. tapi wa cakap, barbaloi o0o0o0o0......
makanan dier bapak bnyak gilerr~
korang amikla bnyak mana pon korang nak makan..
jgn sampai ta abes suda~
nanty kene bayar... 
hoh0hoh0hoh0...
kitorang punya takut makanan ta abes,,,
habiskan sume makanan nih... 
law boleh ngan kerak2 tempat grill pon nak licinkan.. 
hahaha.....




makan pon,, xderla lahap ngat~ sopan jer taw kitorang makan...
penuh ngan adab susila ( yerla sgt)... hahaha
ada cerita di sebalik air nih,,, hahaha
ajim jadik chef kitorang.. beliau yg rajin masakkan tok kitorang,, haha

alalala,,, bajet kiut la tuh~
licin pinggan aku taw~
ni baru siket kitorang makan~
 habis makan kat seoul garden kitorang xblah cam2 jer...
destinasi seterusnyer??
hahaha....
jalan2 arr... biar perot kosong siket~
sambil memegang kunci toilet...
yat menunjukkan kepakarannya~
dok termengok ta taw nak buat pa~
ni kredit tok aku yg amek gambar nie... ^_____^

hurm... misi makan kitorang xselesai kat seoul garden jep...
kiki belanja makan kat J.CO
hahahaha 


dah2... ni destinasi terakhir kitorang... 
pastu kitorang balik arr..
tapi kitorang sempat agy ar pose kat sebuah restoran yg sgt sweet nih..
nanty aku nak date ngan laki aku kat sini arr...
hahaha.....

lau korang tengok enter dia lagi cannteekk punyer,, wa ta tipu~





okeh, sampai sini jer yg mampu aku kongsi~
ta larat dah...
ni pon aku skip2.. 
agak bermalasan nak tulis lebaq2...
enjoy kuar ngan korang!! ^_____^
nice and so sweeetttt memory~

Friday, January 7, 2011

Ikan Siakap Kukus + Kuah Asam


Perrgghh!!! 
wa cakap sama lu.....
memang alexender the great!!
^________^
ni memang aku nak masukkan lam list peberet food aku~ 
isinyer yang lembut giler + putih melepak...
aduhh...
membuatkan aku xley nak benti makan.... @_________@
yana ngan kak una punya kuah asam memang the best in da world arr!!
kepada lelaki2 yg kat luar tuh, 
bolehla masuk meminang dorang nih...(pomote kawan) hahaha.....
aku??? 
(ahah, bab ni aku mengaku kalah arr)
huhuhu......
pe agy, law korang nak taw betapa sedapnyer and betapa kicknyer,
bolehlah cuber2 sendiri kat umah yer....
adiosss~~

Tuesday, January 4, 2011

Banyak Tanya Sungguh!!

Introduction: Once your are tagged,please answer all the questions honestly

Person who tagged : Baju Kurung


Name: Nakemah San
Fullname: Nakemah San Binti Seri Hetro Kun (xlar lari jauh mana kan)
Sibling(s): 3org satu mak satu bapak, 4org satu mak lain bapak
Eyecolour: cokelat (perasan)
Shoesize: 5 or 6.. depend pada jenis kasut.. kengkadang 3..
Hair: rahsier.. haha.. of coz la hitam..
Height: 150 cm jep..kawaiii.. hahaha
What are u wearing now: baju tido coz on da way nak tido
Where do u live: sekarang ni kat hostel, nilai
Favourite number:19
Favourite drink: jus epal and limau suam@ais
Favourite month: waktu kuliah.. hoh0hoh0
Favourite breakfast: kokokrunch ngan susu.. sedapnyer!!!

 have u ever....
  • Broken a bone: x
  • Been in a police car:xpenah and xhingin
  • Fallen for a guy/girl in a short time period: tanak tipu ar.. penah jep..
  • Swam in the ocean: of coz la penah
  • Fallen asleep in school: kat sekolah xkot.. start kat matrik baru ngantuk lam kelas.. huhu
  • Broken someone's heart: xpenah kot.. heart aku yg broken ada lar.. hohoho
  • Cried when someone die: bnyak kali...kucing aku mati pon aku nanges...
  • Sat by the phone all night waiting for someone to call: penah jep..
  • Save emails: bnyak kali lorrr
  • Been cheated on: penah jugak.. hampeh toll...
What....
  • Your room like: wonderland.. ahaks...
  • What is right beside U: teddy bear, bantal pooh, patung siput...
  • What is the last thing u eat: mee ruski(mulut ni rasa ruski lagi.. adess)

Ever Had....
  • Chicken pox: xpenah
  • Sore troat: ish, bnyak kali kot...
  • Stitces: ta penah and tak mahu.. 1st tyme akan rasa maybe tyme bersalin nanty.. hahaha

Do you.....
  • Believe in a love at first sight: x coz xtaw lagi hati budi org tu caner.. don't ever judge aperson by its cover!!!
  • Like picnics: sumpah suker giler!! aku suka outdoor...

Who.....
  • Who did u last yell at: ta ingat la.. xsuker marah2..hahaha
  • Who was the last person u danced with: menai pon xreti.. haha
  • Who last made u smile: kak una ngan husna naji.. (pandang mata keatas, sambil letakkan tgn ke dada..macam siot jer..hahaha)

Final questions......
  • What are u listening right nowbunyi kipas yang mendayu-dayu and husna naji bebel2...
  • What did u do today: gi kelas, servis motor, meeting, makan, ajar budak ngaji and gi putrajaya.. ^___^
  • Are u the oldest: of coz la tak..
  • Indoors or outdoors: of coz la outdoor.. indoor bosan!! haha

Last person who........
  • You talked to on the phone: faizah(dier ngadu takut dok umah coz parents dorang kuar)-die baru 12 tahun.....
  • Made u cry:  buah hati aku (sian dier, dier xbesalah pon.. hahaha)
  • You went to the mall with: of coz la ngan konco2 aku~~
  • Who cheered u up : kawan2 aku lor..

Have u been.....
  • Been in Mexico: indon pon ta sampai lagi,, inikan mexico..
  • Been in USA: adoii,, asal xtanya india ker, mekkah ker, mesir ker...

Random....
  • What books are you reading right now: solusi and buku citer enid blyton...
  • Best feeling in the world: rasa insaf and taqarrub dengan Allah...
  • Future kids name: girl Aishah Humaira' and boy Amar Hakimi.. hope bakal abg cayang setuju,, hahaha
  • Do you sleep with stuffed animal: yup...
  • Whats under your bed: kotak2 aku,, bilik kat hostel nie sempit kot.. so tataw nakletak mana...
  • Favourite sport: futsal, basketball (suker tgok jer)
  • Favourite place: pantai (bakal suamiku.... nanty honeymoon tepi pantai ea.. cewwah)
  • Who do u really hate: org tuduh aku buat benda yg aku xbuat.. really hate!!!
  • Do you have a job: ajar budak ngaji,, ala, sambil2.. ngehehe
  • What time is now: 2.02 a.m and mata aku still segar coz tadi da tido.. hahaha

>>with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.

korang jawablah sampai muntah~~ haha.. tapi boleyh tahan gak,, aku jawab pon enjoy gak arr.. macam buat assignment.. hoh0hoh0hoh0...