Tuesday, March 8, 2011

Bangon!!


Alarm buat yang susah bangun... 

Aku tau mesti ada antara korang yang susah ngat nak bangon pagi kan??
hahaha... mengaku jerla.. 
tayah la nak malu2 ngan beta =)
So, aku nak syorkan beberapa alarm tok korang
 and maybe berjaya buatkan korang jadi lebih cergas setelah bangon dari tido :)

1.Clear Sounds Wake & Shake alarm clock 

[spoiler=Shake] [Image: 27xeywi.jpg]

Jam ini dilengkapi dengan lebih dari 95 suara keras yang cukup power untuk membangunkan kita. Jam ini juga dilengkapi dengan alat getar yang biasa diletakkan dibawah bantal agar kita bangun.[/spoiler]


2.Anemone Clock

[spoiler=Anemone][Image: 2n1bdz7.jpg]

Jam ini akan bergetar kalau alarmnya menyala. dan lama kelamaan akan terus bergerak mengelilingi katil kiter. getaran dari jam ini cukup bagus untuk membangunkan korang. dan getaran ini membuat korang susah untuk jumpa mana peginya button off. [/spoiler]


3.Puzzle Alarm

[spoiler=Puzzle] [Image: dlt1th.jpg]

Waktu alarm jam ini menyala, jam ini akan melempar 4 keping puzzle ke udara. dan misi kita dimulai untuk mencari 4 keping tsb dan menyusunnya.. jika tidak, alarm tidak akan mati!! yang nie memang mencabar tahap gaban wa cakap =)[/spoiler] 

4. Clocky

[spoiler=Clocky] [Image: flgchh.jpg]

Saat anda menekan button snooze Clocky, ia akan bergerak dan mencari tempat untuk bersembunyi. saat alarm menyala lagi, anda harus bangun dari tempat tidur, dan mencarinya untuk mematikannya. Clocky akan menemukan tempat persembunyian baru tiap harinya. Cam main nyorok2 plak kan? hahaha.....[/spoiler]

5. Blowfly Alarm Clock

[spoiler=Blowfly][Image: e6dg10.jpg]

Jam ini akan terbang dari tempatnya jika alarmnya menyala, mengelilingi katil dan mengeluarkan suara2. Cara mematikannya adalah dengan cara menangkapnya dan meletakkannya lagi di tempatnya. yang ni plak cam main kejar2.. kompom sebulan kurus!! hahaha... [/spoiler]


6.The Sonic Alarm

[spoiler=Sonic] [Image: e9cbwj.jpg]

Cara mengaktifkannya mudah, tinggal tarik pinnya, then jeritkan kata2 klasik "fire in the hole" dan campak jam ini ke katil orang yang tidur, setelah 10 saat, akan terdengar suara letupan yang sangat keras (ada 3 settingan volume) dari jam tsb. yang special dari jam ini adalah untuk mematikan alarm ini, orang yang dibangunkan harus mencari orang yang melempar jam ini dan memasukkan pinnya kembali, kalau tidak, suara letupan akan terus terdengar. yang nie boleyh buat dajal kat orang beb~ haha.. ta baek, ta baek...[/spoiler]

lau dah guna jam2 kat atas ni pon xberkesan gak, aku tak tau la nak kata pa..
 baik aku simbah air panas kat korang kot baru bangon.. hahaha...
Btw, enjoy your sleep =)

Reactions:

4 comments:

-ct syami- said...

nk jam puzzle ngn bom!!! hehe...
menarik ppost ni... trbaikkk r emah!!! =)
nnt cter psl mnde lain plak ek... hahaha

Nakemah San said...

haha.. tenkiu2 =) nanty lau aku jumpa jam nie aku hadiahkan kat ko ea.. haha.....

Zalikha said...

Kak emah!! nak cari jam2 ni kat mana?ada jual kat malaysia tak?mcm menarik.kite mmg ahntu tido.hahaha

Nakemah San said...

haha.. nanty kalau zalikha fly ke jepun cariklah.. kita rasa kat sana ada kot.. hehehe =)