Tuesday, February 8, 2011

Tido0o

Assalamualaikum.. 

Entry kali nie juz nak share about tido0o0...
^____^
Tido ni kan mati sekejap, pastu bangon balik (macam antu la plak bunyiknyer)
huhuhu.....
So, actually b4 kita tido sebaiknyer tido dalam keadaan sedia.
sedia kat sini bukanlah tido dalam keadaan stand to ke, or aper2 la.
Means dah siap solat isyak semua,
 dah minx ampun kat Allah,
 kire cam dah ready tok mati larr.. 
gittu~

Aku ada baca sikit advice lam buku pemberian ex-house8 aku dulu sal tido nie.
So, why not aku share ngan korang kan..
 ^_____^

  1. Jika seseorang hendak tidur, sebaiknya berwuduklah sebagaimana seseorang berwuduk sebelum solat.
  2. Biasakan berdoa dan berzikir sebelum tidur kemudian berbaringlah pada bahagian tubuh sebelah kanan.
  3. Jangan tidur dengan telangkup muka kerana tidur seperti ini tidak disukai Allah dan merupakan tidurnya ahli neraka.(Na'uzubillah)
  4. Jika seseorang bermimpi buruk ucapkanlah Astaghfirullah dan berlindunglah kepada Allah dan jangan menceritakannya kepada orang lain.
  5. Sewaktu terbangun dari tidur, maka berdoalah kepada Allah yang telah menghidupkanmu kembali setelah mematikanmu pada waktu tidur.
Maka, dengan ini, sampaikanlah kat kawan2 korang yep.
Sesungguhnya, ilmu yang berterusan itu, pahalanya pon sama berterusan.
^_______^
Reactions:

0 comments: