Saturday, September 13, 2014

Renew Lesen

Assalamualaikum and salam sejahtera =)

Just got my new license 10 days ago!
hip2, hoooraay!!! =.=
oke. itu menunjukkan usia aku dah meningkat. hemm..
oke u ollss, without wasting u olls punya time utk membaca, below are the steps in renew your driving license. hope little bit helps!

1) Just go to post office/JPJ and dont forget to bring your purse/wallet but make sure got money also already dead license. haha..... kalau nak renew before lesen mati lagi bagus!gambar tak payah nak susah2 pegi tangkap and bawak sebab gambar yg kat ic tu lah depa buat gambar lesen kite.

2) beratur la. amik no giliran. hihi.. pastu bgtau je nak renew lesen. kalau utk setahun, RM30.00. dua tahun RM62.00. pelik kan? aku pun xtau sebab aku buat kat post office haritu. kalau kat JPJ aku xsure kos nye berapa.

3) tunggu untuk seketika dannnnn, siap la lesen baru korang tu! on the spot!

Just nak share, haritu aku gi renew lesen aku lambat dua hari, aku xboleh renew setahun. kene renew dua tahun. brader tu cakap, "kalau adik buat semalam dapat la renew setahun". sodihh! dahla tyme tu duit tinggal ciput je. haha...

oke then u ollss, selamat me renew lesen and drive carefully! =)

aku cuma nak bg nampak beza lesen kete yg lama dengan yg baru. 



Reactions:

0 comments: