Monday, May 6, 2013

Keliru!! ~_~

Dear Nakemah,

Membuat keputusan bukanlah sesuatu yang mudah. Pernah dengar poem "The Road not Taken"? ha, macam ni kot tajuknya.. kita diberi pilihan untuk pilih path sedangkan kita tak tahu apa yang menanti kita di hadapan sana... 
Yes! macam tulah hidup kita. dalam hidup kita always kene buat pilihan. Tapi kita sebenarnya beruntung kerana diberi akal untuk kita fikir baik dan buruknya dalam membuat satu keputusan. Tapi bila kita betul2 buntu?!!
Istikharah.... Allah kan ada.. dah lupa nak mintak pertolongan dariNya?
selama ni mintak tolong dengan sapa?
bestfren? parents? buah hati berulam jantung?
Mereka pun manusia sama macam kamu yg akalnya pun daripada Allah..
kalau kita mintak betul2 dengan Allah, mesti Allah tolong.
Terpulang sejauh mana usaha kita, tawakkal kita, ikhtiar kita and berserah banyak mana kita pada Allah coz EVERY kejadian yang berlaku itu adalah ketentuan dari Allah and HIKMAH itu pasti ada disebaliknya.
Cuma terkadang mata kasar manusia xdapat nak melihatnya...


Reactions:

0 comments: