Monday, November 7, 2011

Suatu Ketika Dulu~

Assalamualaikum and selamat sejahtera :)
Rini aku nak share sal impian.
Setiap orang ada cita-cita kan. 
Ada matlamat dan tujuan untuk dicapai.
Begitu juga me! :)
Dulu time kecik-kecik cikgu selalu tanya kan.
"Dah besar nanti kamu nak jadi apa?"
ataupun, "Apa cita-cita kamu?"
Kalau aku memang dari kecik aku teringin nak jadik akauntan. 
And, Alhamdulilah, Allah dah bukak peluang tu untuk aku, 
just tinggal aku kene usaha sungguh-sungguh untuk capai cita-cita aku tu. 
Tapi kan, aku ada gak impian untuk buat dua benda nie. 
Aku xtau la aku ada peluang ke tak nak buat dua benda nie.
Apa benda tu? hehehe...
Okay, yang pertama..... aku teringin nak jadi cashier.
asal aku tengok cashier ni macam bosan jer? huhu...
Yerla, setiap kali cuti ker, aku selalu berhajat nak kerja. 
Tapi pasti akan ditentang keras oleh mak aku.
So, aku pun terpaksa lupakan niat suci aku untuk jadi part timer as cashier. huhuhu...
Duduk la rumah menjahit, basuh baju, lipat baju, masak and bla bla bla.....
Kenapa aku teringin nak jadik cashier?
Hehehe... 
Sebab aku tengok cam best jer cashier kat kedai-kedai tu tekan-tekan mesin cashier tu.
Pegang duit jer keje dier.. Best2 :) teruja aku nak main benda tu.

Okay, secondly, aku teringin nak jadi suara latar katun.
lecturer aku penah sarankan aku katun nie. hahaha... boboboboboboboiii

ini memang cartoon feveret family aku :)
Hahaha... Oit2.. jangan gelak. Aku sorang ja boleh gelak. 
Hahaha.. bagi yg xmengenali aku, mesti pelik kan.
Tapi, tahlah. Aku ase cam dengan anugerah semulajadi Allah pada aku nie,
xda ker company anime nak amik aku jadi suara latar katun.
hahaha... Aku pun nak gelak ngan kehendak aku nih. 
InsyaAllah, ada rezeki, hope one day dapatlah tercapai hajat aku nih. hehe..
Ok then, taknak membebel panjang2.
Marilah kita sama-sama berusaha untuk mencapai cita-cita kita 
demi kehidupan yang lebih baik dimasa akan datang.
Jangan lupa sertakan doa dan tawakkal pada Allah atas usaha yang telah kita lakukan.
Kalau xdapat apa yang kita impikan, jangan terlalu kecewa kerana Allah telah berfirman,
"Kita merancang dan Allah jua merancang, dan perancangan Allah adalah sebaik-baik perancangan"
Allah tahu apa yg terbaik untuk setiap hamba-hambaNya :)
So then, all the best and adios~ :)
Reactions:

6 comments:

Ku Azhar said...

waaa..jd cashier bnyk dugaan woo..duit2! hehehe

nOuRuL EyEdHa said...

t tunggu kakoq awk ni abeh blaja..da keje wat animasi nanti, akk offer kat adik dubbing utk animasi akk okep. :)

Nakemah San said...

Ku: senanyer teringin pegang duit banyak2. tu je kot.. haha
kak aida: haip.. mekaseh yer! :) terharu kalau dapat :)

^baju kurung^ said...

jangan ko curang ngan fm!

mijAhjAmie said...

emah!~smoga hasrat ko jd suara latar kartun trcapai,hehe :)

Nakemah San said...

Terima kasih atas semua yg sudi menyokong saye... Hehhee..