Sunday, November 27, 2011

Pengakhiran


Okeh, Assalamualaikum and salam sejahtera semua :)
Betapa malu, kecewa, sedih apabila sesuatu yg aku simpan tu dah tak menjadi jihad aku. 
Kalau korang2 memang follow blog aku and pernah terbaca entry aku yang nie,aku sebenarnya dah gagal.
Dia dah tahu. I keep it for almost three years man!
Aku tak kesah dikecewakan. Aku boleh sembuh. Aku hanya perlukan masa.
Masa. Aperpun, masa yang Allah kurniakan je boleh tolong aku.
Sometimes, i'm sick for all of this.
It's enough la. Kalau fikirkan pun takkan bawak ke mana.
Ingat Kemah, kau dalam proses membaiki diri sekarang~

Belajar dari pengalaman adalah guru yang paling baik. Jatuh pada lubang yang sama adalah suatu kebodohan.


Aperpun, banyak lagi cabaran yang akan mendatang.
Kekecewaan mengajar kita utk berhenti berharap pada sesuatu yang belum pasti.
Kesedihan ni taklah seberapa jika dibandingkan dengan kecewanya Nabi kita 
apabila umatnya sendiri menolak dakwahnya.

"Maka sifat sabar itu adalah sikap yang baik, dan hanya Allah sahajalah tempat meminta pertolongan" (Surah Yusuf:18)

Go on with ur life! 
Stop crying and membazirkan air mata kamu utk benda yg worthless tu!!
Chaiyok2! :)

Setiap perkara ada gantinya. Setiap perlakuan ada ganjarannya. Setiap kejadian ada hikmah di sebalik kejadiannya.

Give spirit for urself :)
Have a nice day fren!
Always optimis key :)

Antara akhlak orang yang berjaya adalah optimis dan tidak berputus asa, mampu memperbaiki kesalahannya dan keluar daripada krisis serta mengubah kerugian menjadi keuntungan!



Reactions:

2 comments:

Akito Boron said...

face the challenge, don't run from it. u will be better :)

Nakemah San said...

wokeh! :) thanx ya. i always try to think +ve and go through the challenge! :)