Sunday, October 9, 2011

Sepanjang perjalanan pulang :)


     Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum and hello they world!! :)
Hari ni ku balik rumah coz esok ada appoinment ngan doktor. Cuak pon ada nih. So, perjalanan aku pg tadi start dari stesen KTM UKM. After aku physical training palapes, aku pun minx kebenaran jurulatih aku untk balik. YO Pn Yati yg baik tolong hantar aku kat setesen KTM :) Mekaseh puan. Sampai2 je, tup2, depan mata aku ada "nangka". Maaf dengan bahasa, saya xberniat nak panggil anda nangka. Tapi, kepada perempuan di luar sana, saya menyeru kepada anda, silalah sedar diri sikit. Xcantik xpa. Tapi, kalau dah tau diri tu "berisi", janganlah pakai baju yg bersaiz adik umur 6 or 7 tahun yer. Saya yang segan tengok anda. Bkanlah niat saya nak menghina or what. Saya pun bukanlah insan yang sempurna =) Sekadar teguran yg xseberapa.

     Ok, seterusnya, aku pun msuklah lam KTM tu bile dia sampai untuk bawak aku ke Sg.Buloh. Tetiber ada plak minah nie jerit2. Aku yg tengah syok2 layan lagu ngan earphone, terkujut kot. Ntah ada mamat kacau dia kot. Aku pun pelik la ngan lelaki yg xpaham bahasa. Yerla, xtau la plak kalau dorang ni xtahu membaca. Dah banyak simbol and tulisan kan yg mention KOC WANITA SAHAJA. Adoyai, pondankah anda? DONUT sangat... Okies, tu satu kes, pastu ada plak pemandangan yg menggelikan bijik mata aku. Aku xtaula dorang ni kawan yg terlebih mesra ke apa. Tapi, gaya macam.... Isyh..  geli aku.. Aku ngan kawan pompuan aku pn xpenah buat camtu. Naúzubillah la ya Allah ~_~ Pastu, masukla sorang dak kecik ni ngan mak and nenek dia kot. Daripada dia masuk sampailah dia keluar, apa yg dia cakap adalah "ayah mano? nak ayah" hehe... comel je budak tu. Aku pun musykil, xpenat ke asyik tanya benda yg sama tanpa henti.

     Okeh, da sampai kat Sg Buloh, tahap kesabaran aku cam nak meletup je rase. Sabo jela aku tnggu bas. Naseb baik la jauh lagi, lau x memang aku dah jalan kaki nak menapak dah. Satu jam lebih tunggu bas saja. Masuk2 lam bas pe lagi. Membuta la aku =) Sesampainya di Kuala Selangor, isi perut sikit. Berkeroncong dah ni haih. Alangkah separuh terkejutnya aku, bas balik tg karang dah xdak. Memang xkan ada bas. Adehh, dah la duit tinggal 8 hengget je. Berjalan la aku cari tempat cocok duit. Nak tanak, balik la naik teksi. Nak nak pulak, pak cik ni klaka giler. Pelik aku. Pantang kete dekat dia wajib hon kete tuh. Aku ase, dalam average 5 minit dia akan tekan hon dia berulang kali. Mungkin tu dah jadi rutin dia kot. Hahha. Nak je aku gelak lam kete tuh. Seb bek dia pak cik, aku tahan jer =p

     Okeh, sekian saja perjalanan pulang aku ke rumah kali nie. Tetibe cam aku menyesal xbalik bawak motor jer. Lau naik motor 2 jam dah boleh sampai. Naik ktm ngan bas ni, nak dekat setengah hari. Mana taknya, tunggu bas je berejam2 ~_~Aigoo2... Okies, sekian. Selamat memulakan kuliah untuk esok hari kawan-kawan =)
Reactions:

2 comments:

^baju kurung^ said...

DONUT sangat, hahaha

Nakemah San said...

hehhe.. donut ye jarr... ada lgi satu istilah. keropok lekor sangatt~ hahha...