Monday, September 26, 2011

Hilang Kawan

Asslamualaikum and salam sejahtera buat semua blogger dan jugak yg terbaca entry ni :)
Hari nie juz nak share story. Story tentang sahabat saya :) Tapi, aku xtaula dia masih menganggap aku ni sahabat dia lagi ke tak.

Persahabatan kami bermula dari sebuah pergaduhan di laman muka buku :) kalau aku ingatkan balik memang kelakar je rasa. Aku memang xpuas hati dengan dia. Ader la pasal satu benda. Then, tah caner aku start rapat ngan dia. Bukan rapat caner. Selalu gak la berbual ngan dia through chatting or sms. Call jarang la. Beliau juga merupakan sahabat kepada sahabat baik aku.

Start dari bila tah aku panggil dia abang. Mengada-ngada kan. Lantak la. Ada aku kesah. Aku selesa sebab aku rasa dia anggap aku macam adik. Even umur kitorang sebaya tapi dia lahir dulu. Ok la tu kan. Harr, aku start panggil dia abang pada hari lahir dia tahun berapa tah. Luper. Tapi, tulah. Dengan fizikalnya yg tinggi lampai aku xkekok call him abang. Peliknya, bila bersua muka xpernah pulak aku guna panggilan tu. Segan kot.Takut org salah faham. Yerla, biasanya kan org panggil camtu kat bf or tunang or laki or abang kandung dorang sendiri kan. Koman pon pada org yg lebih tua dari usia mereka sendiri.

Okeh, apa yg berlaku pada aku dan dia? Aku terasa kami makin renggang bila aku terlepas cakap "sengal" pada dia. Oh, mulut aku ni memang jahat. Dah biasa sangat cakap macam tu. Kan dah.. Selalu dengar kan org cakap, "kerana mulut badan binasa". Tapi bg aku, "kerana mulut hati binasa" :( Aku terasa yg aku kehilangan sorang kawan yg baik untuk aku. Kalau ada masalah kadang-kadang dia yg aku carik. Kalau xboleh tido pon kadang-kadang dia yg jadi mangsa aku kacau. Kalau aku buat dia kecik hati, pastu nanti aku akan menyesal habis lar.

To me, dia baik, dia caring, and xpandai pujuk pompuan! :) hehhe.. Lau aku merajuk jgn harap la dia nak pujuk. Tunggu sampai hidung berdarah pon xdapat lah. Tapi, nasib baik aku jenis cepat cool. So, tak kesah sgt la.Tapi, aku nak cakap yg dia memang baik!!! :) Dia rajin tolong parents dia. Aku boleh nanges kalau aku hilang kawan macam dia. Ni lah dia manusia kan, jarang-jarang nak hargai apa yg ada depan mata. Bila dah xda, tercari-cari.

Kalau dia terbaca entry aku nie, aku nak dia tahu yg dia kawan aku yg aku xkan lupakan sampai bila-bila. Kemah mintak maaf banyak2 andai selama kita berkawan kem bnyak sakitkan hati abang. You are a very2 good fren. Very untung sapa dapat anda! :) hehhe... Maaf andai selama kita kenal, kem bnyak menyemakkan hidup abg. Just shout to me apa my fault. Kadang2 terus terang lebih baik dari simpan sorang2. Kem terseksa tau tetibe anda menjauhkan diri. Btw, all da best dan kalau memang abg ingin kem terus hilang dari ur life, just go on dengan keadaan sekarang~ Kemseoranginsanyangsedardiri =_="

Lastly, aku nak bgtau yg "sayanglah semua kawan-kawan korang and hargai dorang" jangan nanty bila dah xda baru nak menyesal xtentu pasal. Love u all my fren! :)
Reactions:

2 comments:

HuSnA said...

kemah....kawan datang dan pergi....tapi persahabatan tu tetap tak kan hilang sampai bila2...dia x mati pon...even kawan kita tu da meninggal dunia selagi kt igt pada kawan kita tu :)

Nakemah San said...

Klau boleh kita nak dia tahu yg kita sayang dia :)